Musiikki

Musiikki

Musiikin tekeminen on liittynyt allekirjoittaneen elämään lähes aina. Poikkihuilun soitto oli harrastuksena jo lapsesta saakka, nuoruusiällä ja vähän sen jälkeenkin keskiössä oli bänditoiminta. Parhaat työvälineet musiikin tekemisessä ovat olleet poikkihuilu ja oma ääni. Auttavasti ovat taipuneet myös kitara, basso ja koskettimet. Näytelmien ja elokuvien tekemisessä musiikin harrastus on muuttunut äänitaustojen suunnittelemiseksi ja myös niiden rakentamiseksi itse.

 

Äänitaustoja

October 23, 2018 10:40 am Musiikki

Alla kolme näytettä vuosien varrelta. Kaikki näytteet on koostettu useista eri ääniklipeistä. Osa klipeistä on valmiita tehosteita, osa itse äänitettyjä. Musiikillisista osioista osa on valmiista näytteistä muokattuja ja osa äänitettyjä – esimerkiksi Kenkäveron poikkihuilut on soitettu itse.

KENKÄVERON HIMMELINÄYTTELYN TAUSTA
Vuonna 2017 Ihmeiden kehto toteutti Mikkelin Kenkäveroon valohimmelinäyttelyn. Tehtävänä oli rakentaa audiovisuaalinen kokonaisuus, jonka henki oli talvinen ja hieman jouluinenkin. Itse näyttely oli keskellä kesää, pimennetyn aitan yläkerran tiloissa ainoana valaistuksenaan valohimmelit. Alla näyttelyn taustalla pyörinyt ääni-interiööri.

 

FANHA METSÄ NÄYTELMÄSTÄ TARU ÖRKKIEN REISSUSTA – KAKSI LORVIA
Vuonna 2009 Ristiinan Murkut esitti toisen osan spektaakkelimaisesta trilogiastaan Taru örkkien reissusta. Alla tausta kohtauksesta Fanha metsä.

 

POTPURITAUSTA OTAVAN OPISTON MUSIIKKINÄYTELMÄSTÄ SOF2
Otavan Opistossa toteutettiin usean vuoden aikana sekä bändilinjan että bändikympin voimin SOF-musiikkinäytelmiä, joilla kierrettiin ympäri Suomea esiintymässä. Sof2 kertoi vanhasta Elenasta, joka kuolinvuoteessaan muistelee mennyttä elämäänsä. Alla näyte loppukohtauksen äänitaustasta.